«Πρόσωπα Αρχαίου Δράματος» από το «Θέατρο της Κούλουρης» την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου στις 21.30 στο Πέτρινο Θεατράκι των Σεληνίων.

afisa A3 gr prosopa dramatos 040918 1000

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ  ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Ξεκίνησε το 2011 στο «Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων», από «Το Θέατρο της Κούλουρης». Πέντε συγγραφείς από την αρχαιότητα έως σήμερα, Ευριπίδης, Αισχύλος, Σοφοκλής, Αριστοφάνης, Κουμπάτης, έβαλαν τα κείμενά τους. Δύο σκηνοθέτες, ο Ντίνος Κουμπάτης και ο Παντελής Γαρείος πρόσθεσαν τις σκηνοθετικές γνώσεις και εμπειρίες τους, και η Ρούλα Μπεγνή-Μεϊμάρογλου τις χορογραφικές δεινότητές της.

Υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων και την στήριξη του Πολιτιστικού Κυττάρου Σαλαμίνας, η παράσταση συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό, σε Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου, και αποσπά Βραβεία, επαίνους, διθυραμβικές κριτικές, με πρόσφατο παράδειγμα το Διεθνές Φεστιβάλ του Βουθρωτού.

Μέσα στα 8 χρόνια που πέρασαν, οι ερμηνευτές των «ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ», εναλλακτικά αρίστευσαν στους ποικίλους χαρακτήρες των προσώπων, τα οποία ερμήνευσαν και στην παράσταση της 4ης Σεπτεμβρίου 2018 στις 9.30΄ το βράδυ στο Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων, θα δώσουν και πάλι τον καλύτερο εαυτό τους. Σε αυτήν την παράσταση, θα απολαύσουμε τους ηθοποιούς (αλφαβητική σειρά): Ηλία Γκατσονίδη, Ειρήνη Δούλου, Κατερίνα Δουργούτη, Χαρά Κολιού, Θέμιδα Κοσσιώρη, Λεωνίδα Κοβότσο, Ντίνο Κουμπάτη, Γιώργο Μελλέ, Μαρία Μπεγνή, Ντίνα Σαρρή, Κατερίνα Σκανδαλάρου, Σούζη Φωτίου, Άννα Χατζημιχάλη και Μίτση Χριστοδούλου.

Σκοπός αυτής της παράστασης είναι να μην αποκοπούμε από τις ρίζες μας και να διατρανώσουμε πως παραμένουμε για πάντα ΕΛΛΗΝΕΣ !

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

Είσοδος: ΜΟΝΟ 4 €!

 


Σχολιάστε